Zdroj: http://www.zapaspv.cz/vysledky/memorial-gustava-fristenskeho-14.10.2023  |  Vydáno: 21.1.2024 14:14  |  Autor: Admin

Memoriál Gustava Frištenského - 14.10.2023

36.ročník memoriálu Gustava Frištenského se konal ve slavnostním duchu. Vedení pořádajícího klubu ocenilo někdejší špičkové prostějovské zápasníky. Za nejvíce startů v tuzemské lize se dekorování dočkali Josef Tuša, Milan Karger, Václav Hejčík, Vojtěch Szilva, Jiří Smékal a Jindřich Hejčík. Dále byl oceněn i někdejší juniorský vicemistr světa Jiří Holemý.

Podrobnosti a výsledky družstev jsou uvedeny v článku.

Fotoreportáž z turnaje obrázek

Odloženého slavnostního nástupu se zúčastnil i nejslavnější zápasník současné doby Karlos Vémola, který ochotně zapózoval svým fanouškům a také motivačně promluvil k mladým zápasníkům.
Po zaznění státní hymny ČR vystoupili se svými projevy také zástupci Svazu zápasu České republiky, České obce sokolské, statutárního města Prostějova i Sokolské župy Prostějovské, nechyběla praneteř Gustava Frištenského Zdena Frištenská. Všechny závodníky i rozhodčí přivítal předseda našeho oddílu Zdeněk Petržela. „Zúčastnili se borci z celé ČR i ze Slovenska, celý turnaj měl velice dobrou úroveň. Moc děkujeme veškerým příznivcům a také partnerům za podporu, hlavně městu Prostějov za finanční dotaci na naši tradiční akci,“ zdůraznil Hejčík.

Výsledky družstev:
1. místo TSM Tichá
2. místo TJ Sokol I. Prostějov
3. místo Baník Ostrava
4. místo TJ Sokol Olomouc
5. místo TJ Sokol Čechovice
6. místo Sokol Hodonín
7. místo Dukla Trenčín
8. místo MZK Bánovce nad Bebravou
9. místo TJ Meziboří
10. místo Hellas Brno