Zdroj: http://www.zapaspv.cz/aktuality/soucasne-deni-oddilu-zapasu-sokola-i-prostejov  |  Vydáno: 7.12.2020 8:19  |  Autor: Admin

Současné dění v oddílu zápasu Sokola I Prostějov

Přináším informace o dění ve vítězném družstvu žáků Sokola I Prostějov, které na loňském ročníku Gustava Frištenského získalo pohár za první místo při startu 190 závodníků z 22 oddílů, před Ukrajinou a Havl.Brodem. Určitě to potěšilo zaplněnou sokolovnu rodiči a fanoušky našeho olympijského sportu. Naši žáci ročník 2005 v letošním roce přišli o vše. Nekonal se Memoriál G.F. v domácím prostředí a bylo zrušeno i Mistrovství ČR žáků v Třinci. Pro chlapce to je velké zklamání. V r.2021 již postoupí do kadetů, kde budou soupeřit i s o dva roky staršími chlapci. Největším soupeřem v letošním roce je covid 19, ale také velká rekonstrukce naší sokolovny.
Každý vedoucí družstva a trenéři vědí, co je zajistit družstvo ke startu. Musí zajistit průkaz Sokola I a také průkaz SZČR, lékařské prohlídky, potvrzené rodiči a zaplatit známky. To vše jsme měli připravené. Ale když se pak nic nekoná, je to velká prohra.
Je na nás udržet družstvo ve spojení a co nejdříve pokračovat v práci s mládeží. Naše družstvo je stále ve složení: Dadák, Klainer, Kolář, Křenek, Tomiga, Kočí, andušík, Šemický, Antal, Vychodil, Řehůřek, Mazal, Zapletal a další. Oddíl znovu začne s přípravkou dětí od 6 let, hned po ukončení vládních nařízení.

Trenér Jindřich Hejčík